Velykinė pynė
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Mielės, 45 gramai
- Pienas, 250 mililitrų
- Cukraus pudra, 100 gramų
- Citrinos, 1 vienetas
- Razinos, 100 gramų
- Vanilinis cukrus, pakelis, 1 vienetas
- Druska
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
- Sviestas, 100 gramų
- Migdolai, smulkinti, 50 gramų
Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus ir užpilkite šilto pieno. Miltus prasijokite, atskirkite jų trečdalį, padarykite duobutę ir supilkite piene ištirpintas mieles. Uždenkite ir 15-20min palaukite kol pakils. Į kildinamą tešlą sudėkite su cukrumi išsuktus 2 trynius, 2 kiaušinius, vanilinį cukrų, druską, supilkite likusį pieną, ištirpintą sviestą, suberkite likusius miltus ir nutarkuotą citrinos žievelę. Gerai išminkykite ir pridengus kildinkite 30 min. Pakildinus 30 min. sudėkite razinas pavoliotas miltuose ir vėl išminkykite. Tuomet tešlą padalykite į tris dalis, kiekvieną susukite į virvelę ir jas supinkite. Suformuotą pynę dėkite į skardą ir dar palikite pakilti 30 min. Patepkite likusiais kiaušinio tryniais viršų, pabarstykite migdolais. Kepkite 30-35 min. 170 laipsnių temperatūros orkaitėje.
2014-04-20 20:32