Velykinės morkytės
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Pomidorų padažas, 1 arbatinis šaukštelis
- Vištiena, krūtinėlė, virta arba rūkyta, 2 vienetai
- Agurkai, švieži
- Kiaušiniai, virti, 2 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Krapai
- Majonezas
- Salotos
- Tešla, sluoksniuota, 1 pakelis
- Sultys, (morkų), 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Ištiestą tešlą supjaustykite i 1 cm storio juostomis. Tada iš kartono susukite vamzdelius, kad gautųsi kūgio forma, o aplink juos apvyniokite tešlos juosteles. Paruoštus suktinius sudėkite ant skardos išklotos kepimo popieriumi ir aptepkite pomidorų padažo ir morkų sulčių mišiniu. Vamzdelius kepkite orkaitėje apie 15 min.
Į indą sudėkite susmulkintą vištieną, smulkiai supjaustytą svogūną, kiaušinius, kubeliais pjaustytus šviežius agurkus bei krapus. Išmaišykite salotas su "Vilniaus" majonezu.
Salotomis prikimškite atvėsusius vamzdelius ir papuoškite juos salotų lapais, kad atrodytų kaip tikros morkytės.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-04-24 19:55
Kadangi morkų sulčių neturėjau, puikiausiai tiko šiek tiek atskiestas pomidorų padažas arba ištirpinti vandenyje kokie nors oranžiniai prieskoniai (pvz., vištienos). Pomidorų padažas truputėlį svyla, todėl kepant "morkytes" reikia prižiūrėti.
2015-04-24 19:51
Truputėlį užtrunka kol "morkytes" pasigamini, bet jei išsikepi iš vakaro, tai viskas suspėjama... SKANU IR GRAŽU!
2015-04-03 16:42
Labai gražus receptas, kaip tik Velykoms, reiks išbandyti, manau, bus ir labai skanu.
2015-04-03 00:09
Norejau paklausti, kaip del to kartono, ar ir kepti su juo rekia?
2017-04-05 17:20