Velykiniai viščiukai
- Kiaušiniai, virti, 6 vienetai
- Vištienos filė, virta, 300 gramų
- Morkos, virta, 1 vienetas
- Sviestas, 100 gramų
- Majonezas, 3 valgomieji šaukštai
- Paprika, raudona, 1 vienetas
Dar reiks maltų raudonųjų (saldžių) pipirų 1 arbat. šaukštel.
Kietai virtus kiaušinius perpjauname pusiau, išimame trynius.Nupjauname nedidelę dalį kiaušinio baltymo apačios, kad geriau stovėtų gaminami viščiukai.Susmulkiname virtą vištieną,sutarkuojame virtą morką, dedame sviesto, majonezo,padruskiname, papipiriname,dedame maltų raudonųjų pipirų.Viską gerai sutriname ir formuojame rutuliukus.Apvoliojame smulkintuose kiaušinio tryniuose. Paruoštus kamuoliukus dedame į baltymus, kurių kraštelius išpjaustome peilio pagalba.Iš pipirų arba gvazdikėlių padarome akutes,iš saldžiosios paprikos išpjauname skiauterėles ir snapelius ir sodiname į pintinėlę papuoštą žalumynais:salotų, kopūstų lapeliais.
2 Tokius viščiukus labai mėgsta vaikai.
Taigi gražių ir kūrybingų kulinarinių idėjų belaukiant gražiausios pavasarinės šventės- šv.Velykų.
2014-04-15 11:00
2012-04-08 00:24
2012-04-05 14:40
2012-04-04 21:15
P.S. Jau taip nesmagu skaityt.. Bet visgi dėkui autorei už receptą Tik būkit mielos, pasistenkit rašyti ne tik be gramatinių klaidų, bet ir sklandžiai Ir be kalbos kultūros klaidų.. Ačiū visoms ir visiems, kurie stengsis
2015-03-29 20:25