Velykinis kiaušinių ir sūrio vyniotinis
- Kiauliena, malta, 500 gramų
- Sūris, fermentinis, 350 gramų
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Majonezas, VILNIUS , pusriebis, 250 gramų
- Česnakas, 3 skiltelės
- Prieskoniai, maltai mėsai, 3 žiupsneliai
- Druska, 2 žiupsneliai
- Aliejus
Fermentinį sūrį sutarkuojame smulkia tarka, sumaišome jį su kiaušiniais ir majonezu. Masę gerai išmaišome.
Į plokščią keturkampę kepimo skardą patiesiame kepimo popierių, suvilgome jį aliejumi, pilame sūrio masę ir tolygiai paskirstome.
Statome skardą į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 200°C temp. ir kepame apie 10 minučių. Ištraukiame ir palikame atvėsti.
Nulupame ir smulkiai sukapojame česnaką. Nulupame ir smulkiais kubeliais supjaustome svogūną.
Viską suverčiame į mėsos faršą, beriame maltos mėsos prieskonių, kvapiųjų maltų pipirų, druskos, įmušame kiaušinį. Faršą gerai išmaišome.
Kai sūrio pagrindas atvės, ant jo tolygiai po visą plotą užtepame mėsos įdarą ir susukame vyniotinį.
Vyniotinį dedame ant skardos, patiestos kepimo popieriumi, ir kepame 200 laipsnių karščio orkaitėje 40 minučių.
Atvėsintą vyniotinį supjaustome gabaliukais ir puošiame žalūmynais.
2015-04-02 15:53
2015-04-03 23:19