Velykinis varškės traputis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Miltai, 500 gramų
- Varškė, 400 gramų
- Cukrus, 350 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Sviestas, 150 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Iš miltų, sviesto, 3 kiaušinių, sodos ir 250 gr cukraus užminkyti tešlą ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą, o dar geriau į šaldymo kamerą, kad tešla atvėstų.
Įdarui varškę gerai pertrinti su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinio tryniu. Baltymą standžiai išplakti ir atsargiai įmaišyti į varškę.
Du trešdalius tešlos sutarkuoti į kepimo formą, dėti varškę ir užtarkuoti likusią tešlą. Kepti apie 45 min., iki 10 - 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai