Vengriška žuvienė
- Pomidorai, 3 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Aitrioji paprika, 15 gramų
- Žuvis, įvairi, 1 kilogramas
- Druska
- Paprika, 1 vienetas
Žuvis gerai nuvaloma, išdarinėjama, supjaustoma trijų pirštų storio gabalais ir įtrinama druska. Galvos, uodegos, viduriai ir smulkios žuvelės išverdama kartu su svogūnais 1,5 l pasūdyto vandens. Kai tik vanduo užverda, suberiami čili pipirai. Svogūnams suvirus, sultinys perkošiamas per sietelį ir užpilamas ant paruoštų žuvies gabalų. Kartu sudedami plonais skridinėliais supjaustyti ankštiniai pipirai ir pomidorai. Norint galima pridėti pienių ir ikrų. Sriuba verdama 20 min. Kad žuvis nesukristų, puodas nemaišomas, o tik lengvai sukratomas.
Šią sriubą galima virti vien tik iš karpių. Tačiau įvairių rūšių žuvies sriuba esti skanesnė. Žuvienė paduodama valgyti su balta duona.
Bulves galima virti kartu su sriuba arba atskirai ir patiekti su žuviene. :)