Vengriškas pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vanduo, šiltas, 0.25 stiklinės
- Mielės, sausos, 2.5 arbatinio šaukštelio
- Kvietiniai miltai, 3.5 stiklinės
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilė, ekstraktas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Pienas, šiltas, 0.75 stiklinės
- Sviestas, tirpintas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Karameliniam apvalkalui:
2 puodeliai rudo cukraus
1,5 v.š. malto cinamono
100 g tirpinto sviesto
Į šiltą vandenį įberiame mieles ir palaikome kelias minutes. Įberiame 1 puodelį miltų, cukrų skirtą tešlai, druską, vanilės ekstraktą, kiaušinį, sviestą ir pieną. Vėliau suberiame likusius miltus skirtus tešlai. Tešlą minkome 5-8 minutes. Sudedame į dubenį, uždengiame ir pastatome šaltai mažiausiai 12 val.
Išimame tešlą iš šaldytuvo palaikome apie valandą kambario temperatūroje, kad atšiltų. Rankomis suformuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame cukruje ir dedame į riebalais išteptą kepimo formą.
Uždengiame ir pastatome šiltai apie valandai, kad tešla iškiltų. Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
» Rašyti komentarą