Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu

Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pienas, 0.5 stiklinės
  • Citrinos, žievelė
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Druska
  • Vanilinis cukrus
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kvietiniai miltai, 6 stiklinės
  • Sviestas, 500 gramų
  • Mielės, 20 gramų
  • Džemas, vyšnių
  • Cinamonas
  • Juodasis šokoladas, 1 vienetas
  • Migdolai, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:

Į dubenį supilti miltus, išlydytą sviestą,mieles, cukrų, druską,vanilinį cukrų, kepimo miltelius,kiaušinių trynius,pieną.Tuomet išminkome tešlą.Palaikyti apie 30min, kad iškiltų tešla...Kol tešla kyla reikia susimalti riešutus.

Tešlai iškilus padaliname ją į 4 lygias dalis... Tada imame po 1 tešlos dalį ir pradedame kočioti. Iškočioti tešlą reikia labai labai plonai. Iškočiojus 1 dalį reikia ja patiesti į skardą ir tuomet tepti uogiene, pabarstyti riešutais, citrinos žievele, cukrumi, cinamonu, vaniliniu cukrumi. Toliau reikia daryti ta pati su kitomis tešlos dalimis. Tuomet reikia pabadyti šakute. Kepti apie 40-50min 150 laipsnių temperatūroje (kol paruduos). Iškepus pyragui reikia jį atvėsinti ir tada tepti šokoladą plonu sluoksniu. Kai šokoladas sustingsta galima mėgautis nuostabiu kepiniu..

P.S. Kaip pasigaminti šokoladą pyragui:

REIKĖS:
1 pakelio karčios kakavos
1 puodelio pieno
4 puodeliai cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
100g sviesto

Ištirpinti sviestą. Tuomet berti kakavą, cukrų, peną, vanilini cukrų... Ir viską trumpai pavirti, kol masė pasidaro tiršta...

Iš karto reikia tepti ant pyrago, nes greitai šokoladas stingsta. Papuošimui galite naudoti migdolų drožles, jos labai tinka.

SKANAUS:)

» Rašyti komentarą