Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
- Cukinija, pjaustyta kubeliais, 1 kilogramas
- Obuoliai, nelupti, pjaustyti kubeliais, 1 kilogramas
- Obuolių actas, 300 mililitrų
- Garstyčių milteliai, 1 valgomasis šaukštas
- Paprikos milteliai, saldžiosios, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, uogienėms, “Dansukker”, 600 gramų
- Ciberžolė, 2 arbatiniai šaukšteliai
Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney) - pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio. Ir jį puikiausiai galite išsivirti patys bei užkonservuoti ilgai žiemai.
Ką norite, tą sakykite, bet naminės uogienės reikia. Ir kai aš praėjusią savaitę išsiviriau puodą savo uogienės, tai mano laimės barometras taip šovė į viršų, kad net sunku apsakyti... Nes uogienė -- tai mamiškas švelnumas ir naminės pagalvės jaukumas. Dabar, kai atsirado uogienėms skirtas cukrus, tai išvis liko tik malonioji uogienių virimo dalis ir jokio ilgo stovėjimo prie puodų. Jei dar nežinojote, šiais laikais uogienę reikia virti tik 10 minučių!
Dėl tokio neilgo kaitinimo ir specialaus cukraus uogienė išlaiko natūralią spalvą, skonį, sodrų kvapą ir tirštą konsistenciją.
Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney). Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.
Kiekis ≈ 1,5 l
Trukmė ≈ 15 min.