Veršienos kepsnys
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Veršiena, 1 kilogramas
- Kiauliena, lašiniai arba šoninė, 100 gūželių
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Muskatas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kvapieji pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Obelių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Aliejus sumaišomas su trintu muskatu, kvapniaisiais pipirais, cukrumi, druska. Mišiniu įtrinama veršiena.
Mėsa prismaigstoma plonai pjaustytais lašiniais arba šonine. Taip paruošta mėsa laikoma apie parą laiko šaltoje vietoje.
Paruošta mėsa aptepama grietine ir dedama į kepimo indą su nedideliu kiekiu vandens.
Kepama karštoje orkaitėje apie 1 - 1,5 valandos. Karts nuo karto mėsa aplaistoma sultiniu iš kepimo skardos.
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.
Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"
» Rašyti komentarą
» Komentarai