Veršienos kumpis su obuoliais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Veršiena, kumpis, 800 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Petražolės, 1 vienetas
- Salierai, 1 vienetas
- Poras, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
- Obuoliai, 4 vienetai
- Rūgpienis, 1.5 stiklinės
- Kmynai
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Kardamonas
- Kalendra
- Taukai (kiaulių)
Gaminimo instrukcija:
Veršienos kumpis 2—3 val. palaikomas rūgusiame piene. Vėliau nusausinamas, įtrinamas druska ir susmulkintais prieskoniais ir kepamas orkaitėje, į keptuvą dedama prieskoninių daržovių, truputį riebalų ir įpilama šiek tiek vandens ar sultinio. Iškepęs kumpis supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pašildytą pusdubenį, pašlakstomas kepsnio sultimis ir apibarstomas grūstais kmynais. Tiekiamas su keptais obuoliais, bruknių koše, marinuotais vaisiais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai