Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis

Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Veršienos faršas, 1 kilogramas
  • Antis, kepenys, 100 gramų
  • Pistacijos, 100 gramų
  • Grietinėlė, 35%, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Morkos, 50 gramų
  • Batonas, 100 gramų
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Pienas, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

Padažui paruošti reiks: 200 g gervuogių, 100 g raudonojo vyno, 30 g cukraus, tirštiklio, druskos, pipirų, 200 ml vištienos sultinio.

Kriaušių garnyrui pagaminti reiks: 10 kriaušių, 100 g cukraus miltelių, 100 g sviesto, tirštiklio.

Veršienos faršą pasūdykite, įberkite pipirų, įmaišykite išplaktą kiaušinį, įpilkite grietinėlės, įminkykite batono be plutelės ir viską gerai išmaišykite. Ančių kepenėles pamirkykite piene apie pusvalandį - bus trapesnės ir nekarčios. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais. Į formą dėkite pusę turimos faršo masės, tada - kepenėles ir pistacijas. Galiausiai sudėkite likusią faršo masę. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Paruoškite padažą: gervuoges užpilkite vištienos sultiniu, užvirinkite, supilkite raudonąjį vyną, įberkite druskos, pipirų, cukraus, įdėkite tirštiklio.

Paruoškite kriaušę: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukraus miltelius ir kepkite, kol jie pagels. Tada įdėkite riekutėmis supjaustytą kriaušę ir pakepkite iš abiejų pusių.

Skanaus!

Gaminkite patys arba užsisakykite iš http://www.keptaantis.lt

» Rašyti komentarą
» Komentarai