Viktorijos bulvių apkepas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Sūris, fermentinis, 80 gramų
- Žalumynai, kapoti
- Grietinėlė, 35%, 150 mililitrų
- Muskatas
- Bulvės, 0.5 kilogramo
- Česnakas, 6 skiltelės
- Druska
- Juodieji pipirai
- Pienas, 150 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Bulves nulupti, supjaustyti plonais griežineliais. Česnaką nulupti, smulkiai sukapoti, tada sumaišyti su druska, pipirais, muskatu ir kapotais žalumynais.
Sūrį sutarkuoti stambia tarka. Dviem šaukštais sviesto ištepti kepimo skardą. Sluoksniais dėti bulvių griežinėlius, ant viršaus berti truputį česnako ir žalumynų mišinio, tada tarkuoti sūrio ir vėl dėti bulves. Taip sluoksniuoti, kol baigsis visi produktai.
Grietinėlę ir pieną išplakti ir užpilti ant bulvių apkepo. Tada suberti likusį sūrį ir kepimo indą uždengti folija. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Patiekti su žalumynais ir mėgstamu padažu ar grietine.
» Rašyti komentarą
» Komentarai