Virta jautiena su padažu
- Jautiena, 800 gramų
- Morkos, 2 vienetai
- Svogūnai, 3 vienetai
- Poras, 1 vienetas
- Petražolės, 1 vienetas
- Juodieji pipirai, malti
- Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Druska
Padažui papildomai reikės: 2 svogūnai, šaukštas tirpinto sviesto, stiklinė sultinio arba vandens, 3 šaukštai grietinės, pusė šaukšto miltų.
Nuplauta mėsa dedama į pasūdytą verdantį vandenį ir, uždengus puodą kaitinama ant mažos ugnies. Svogūno galvutė truputį pakaitinama ir dedama į puodą mėsai baigiant virti. Suberiamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir prieskoniai. Išvirusi mėsa supjaustoma, sudedama į pagamintą padažą ir dar kelias minutes kaitinama.
Padažui svieste pakepinami smulkiai supjaustyti svogūnai, suberiami miltai, supilamas sultinys ar vanduo, dar pakaitinama. Vėliausiai supilama grietinė.
Jautiena tiekiama su padažu, puošiama virtomis morkomis ir žaliais petražolės, saliero lapeliais. Prie jos tinka virtos bulvės, kopūstai, ropės, pupelės, žirniai, marinuoti ar rauginti agurkai.
2010-01-31 15:31