Virta šerno galva

Virta šerno galva
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Šerniena, galva, 1 vienetas
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
  • Kadagio uogos, 10 vienetų
  • Mairūnas
  • Actas, 3 valgomieji šaukštai
  • Raudonas vynas, 2 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Galva rūpestingai nuvaloma ir, išėmus apatinį žandikaulį, pamerkiama nakčiai į vandenį. Kitą dieną kelis kartus įpjaunama kaktoje (kad verdant mėsa nesuplyštų), galva ištrinama druska ir pipirais, ausys prispaudžiamos prie galvos ir pririšamos. Paruošta galva dedama į didelį puodą, apipilama vandeniu, sudedami prieskoniai, supilamas actas ir vynas ir verdama ant silpnos ugnies, kol mėsa suminkštėja. Atvėsinama sultinyje. Išimta iš sultinio galva dedama į pailgą pusdubenį, atrišamos ausys, iš burnos ištraukiamas liežuvis. Į nasrus galima įsprausti obuolį. Galvą galima išpjaustyti kvadratais (vieni odos kvadratai išpjaunami, o kiti paliekami). Kvadratus be odos galima per popieriaus vamzdelį padengti išsuktais taukais. Galva papuošiama petražolių lapais, citrinų griežinėliais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Liu
2011-11-20 15:18
Sitas patiekalas,tai medziotoju pasididziavimas.ir tai nera grynai lietuviskas..o galvos serno niekas nesvilina.
pilietis
2010-11-29 09:35
Niekai...Kas serno galva svilina.
(anonimas)
2010-07-11 10:12
sadistai
Megžiotojas
2010-07-09 14:29
Gal čia turima omeny kiaulės galva. bet tik ne šerno
serys
2010-04-12 10:45
jei nezinote kas per skanumas tai ir tylekite vegetarai