Virta šerno galva
- Šerniena, galva, 1 vienetas
- Druska
- Juodieji pipirai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
- Kadagio uogos, 10 vienetų
- Mairūnas
- Actas, 3 valgomieji šaukštai
- Raudonas vynas, 2 stiklinės
Galva rūpestingai nuvaloma ir, išėmus apatinį žandikaulį, pamerkiama nakčiai į vandenį. Kitą dieną kelis kartus įpjaunama kaktoje (kad verdant mėsa nesuplyštų), galva ištrinama druska ir pipirais, ausys prispaudžiamos prie galvos ir pririšamos. Paruošta galva dedama į didelį puodą, apipilama vandeniu, sudedami prieskoniai, supilamas actas ir vynas ir verdama ant silpnos ugnies, kol mėsa suminkštėja. Atvėsinama sultinyje. Išimta iš sultinio galva dedama į pailgą pusdubenį, atrišamos ausys, iš burnos ištraukiamas liežuvis. Į nasrus galima įsprausti obuolį. Galvą galima išpjaustyti kvadratais (vieni odos kvadratai išpjaunami, o kiti paliekami). Kvadratus be odos galima per popieriaus vamzdelį padengti išsuktais taukais. Galva papuošiama petražolių lapais, citrinų griežinėliais.
2010-11-29 09:35
2010-07-11 10:12
2010-07-09 14:29
2010-04-12 10:45
2011-11-20 15:18