Virtas karpis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Karpis, 1 kilogramas
- Sviestas, 100 gramų
- Morkos, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Petražolės, 1 vienetas
- Salierai, 1 vienetas
- Poras, 1 vienetas
- Juodieji pipirai, 3 vienetai
- Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
- Bulvės, virtos, 4 vienetai
- Pelerūnas (kietis)
- Čiobreliai
- Druska
- Citrinos, griežinėlis, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Išvalytas karpis įtrinamas druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedamas į puodą nugara į viršų, užpilamas prieskoninių daržovių ir prieskonių nuoviru ir verdamas ant mažos ugnies uždengtame inde, žiūrint, kad nesukristų. Tiekiamas pašildytame pusdubenyje supjaustytas. Į žiaunas įspraudžiama petražolės šakelė ar citrinos griežinėlis. Žuvis pašlakstoma ištirpintu sviestu, apibarstoma petražolių lapeliais. Tinka su virtomis bulvėmis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai