Virtas karpis padaže
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Karpis, 1 kilogramas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Obuolių sultys, 1 stiklinė
- Vanduo, 0.5 stiklinės
- Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
- Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
- Aliejus, 0.5 stiklinės
- Druska
- Juodieji pipirai
- Petražolės
- Citrinos, skiltelių
Gaminimo instrukcija:
Nuvalyta žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais. Smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas su aliejumi puode, supilamas vanduo, obuolių sultys, pasūdoma, suberiami prieskoniai ir užvirinama. Sudedama žuvis, įpilama aliejaus ir verdama ant silpnos ugnies. Išvirusi žuvis kiaurasamčiu išgriebiama ir sudedama į pailgą pusdubenį. Likęs sultinys virinamas, kol lieka pusė. Sultinys plakamas, lašinant likusį aliejų. Baigiant plakti suberiami supjaustyti petražolių lapeliai. Užpilta šiuo padažu žuvis pastatoma šaltai. Tiekiama papuošta citrinos skiltelėmis, petražolėmis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai