Virti artišokai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Artišokai
- Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
- Juodieji pipirai, 4 vienetai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Artišokus žemyn galva sudėkite į aukštą puodą, įpilkite maždaug trečdalį jo tūrio vandens, šaukštelį citrinų sulčių, šaukštą aliejaus, įmeskite česnako skiltelę, kelis juoduosius pipirus, įberkite druskos ir virkite, kol suminkštės ir lengvai lupsis žvynai (apie pusvalandį). Išgriebęi iš vandens, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų. Valgykite šiltus arba šaltus.
Valgydami lupkite po vieną lapelį, mirkykite, pavyzdžiui, į pirktinį prancūzišką prieskoninių žolelių ar naminį majonezo ir smulkintų šviežių prieskoninių žolelių padažą ir dantimis išgremžkite vidinę lapelio dalį. Paskui nuo žiedo peiliu ir šakute nupeškite plaukelius, jį susmulkinkite ir skanaukite.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-03-08 16:59