Virtiniai su bulvėmis

Virtiniai su bulvėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kefyras, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Druska
  • Cukrus
  • Kvietiniai miltai
Gaminimo instrukcija:

Įdarui:
bulvių
morkų
prieskonių

Gaminimas:

Nuskustos bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje (galima ir prieskonių dėti), nukošiamos ir gerai sutrinamos.
Morkas sutarkuoti burokine tarka ir pakepinti aliejuje. Pagardinti.

Į bulvių masę dedam morkas ir išmaišom. Prieskonių negailėkit :) Įdaras paruoštas.

Iš tešlai skirtų produktų užminkoma nekieta tešla. Iškočiojama plonai, įspaudžiama stikline apvalūs skritulėliai, į jų vidų dedamas įdaras. Krašteliai suspaudžiami ir užraitomi. Aš virtiniams gaminti naudoju specialią formą. Gavosi 104 virtiniai.

Tada dedam į verdantį pasūdytą vandenį, atsargiai maišom. Verdam kelias minutes. Išvirę išgriebiami, užpilami grietine, galima ir gabalėlį sviesto įdėti. Kaip patinka :)

Liko gabalėlis tešlos. Tą tešla galima pabarstyti cukrumi, iškočioti, supjaustyti ir kepti keptuvėje, aliejuje. Išimti, pabarstyti cukraus pudra. Tokie sausainukai :)

Arba kitas variantas – tešlą pabarstyti tarkuotu sūriu ir taip pat kepti. Irgi skanu :)

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Senjore
2011-12-02 15:50
Sveiki.Ka reiskia paskutinis punktas:kvietiniai miltai,truputi? Druskos ar cukraus truputi as dar galiu suprast,bet truputi miltu 1stiklinei kefyro-sunkiai.Skamba labai"lietuviskai"amp;quot;kepti kol iskeps&quotamp;quot;virti kol isvirs"ir pan.
Margarita iš Klaipėdos
2011-02-17 12:02
taip, į tešlą - kartu su kiaušiniais, miltais ir t.t.
Vytautas
2011-02-17 11:57
O kefyras į tešlą maišomas ???
S
2010-12-04 13:57
Kas mėgsta virtinius tai visi skanus bent jau man teko valgyti su varškę, su virtom bulvėm, su tarkuotom bulvėm, su tarkuotom bulvėm ir mėsa, su įvairiom uogom, čia kiek vyrėjų tiek ir įdarų. Dar tenka valgyti didelius maždaug 10cm dydžio o tešla miltų-varškės, įdaras kiaulienos mėsa ir virti aliejuje kaip spurgos, suvalgai kokius du ir užtenka. O kiekvienam patiekalui reikia laiko ir darbo net improvizacijos o atlygis matomas jog suvalgyti su pasigardžiavimo o ne paliktos valgis lėkštėse kaip buna valgyklose.
Margarita iš Klaipėdos
2010-03-21 23:44
labai malonu