Virtiniai su bulvėmis
- Kefyras, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Druska
- Cukrus
- Kvietiniai miltai
Įdarui:
bulvių
morkų
prieskonių
Gaminimas:
Nuskustos bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje (galima ir prieskonių dėti), nukošiamos ir gerai sutrinamos.
Morkas sutarkuoti burokine tarka ir pakepinti aliejuje. Pagardinti.
Į bulvių masę dedam morkas ir išmaišom. Prieskonių negailėkit :) Įdaras paruoštas.
Iš tešlai skirtų produktų užminkoma nekieta tešla. Iškočiojama plonai, įspaudžiama stikline apvalūs skritulėliai, į jų vidų dedamas įdaras. Krašteliai suspaudžiami ir užraitomi. Aš virtiniams gaminti naudoju specialią formą. Gavosi 104 virtiniai.
Tada dedam į verdantį pasūdytą vandenį, atsargiai maišom. Verdam kelias minutes. Išvirę išgriebiami, užpilami grietine, galima ir gabalėlį sviesto įdėti. Kaip patinka :)
Liko gabalėlis tešlos. Tą tešla galima pabarstyti cukrumi, iškočioti, supjaustyti ir kepti keptuvėje, aliejuje. Išimti, pabarstyti cukraus pudra. Tokie sausainukai :)
Arba kitas variantas – tešlą pabarstyti tarkuotu sūriu ir taip pat kepti. Irgi skanu :)
2011-02-17 12:02
2011-02-17 11:57
2010-12-04 13:57
2010-03-21 23:44
2011-12-02 15:50