Virtiniai su bulvėmis ir virta mėsa
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Bulvės, virtos, 8 vienetai
- Krakmolas, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska
- Muskatas
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Džiūvėsėliai
Įdarui papildomai reikės: 300 g jautienos, morka, salieras, petražolė, poras, svogūnas, 1,5 šaukšto riebalų, kiaušinis, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Bulvės nulupamos ir sumalamos, į jas suberiami miltai, krakmolas, įmušami kiaušiniai, sudedami prieskoniai. Užminkoma tešla. Ji iškočiojama 0,5 cm storio sluoksniu, supjaustoma 7 cm ilgio, 5 cm pločio juostomis. Ant jų dedama įdaro, suvyniojama ir galuose tešla užspaudoma. Virtiniai 20 min. verdami pasūdytame vandenyje, vėliau išgriebiami, sudedami į dubenį ir užpilami svieste pakepintais džiūvėsėliais.
Įdarui mėsa išverdama su daržovėmis, sumalama, sudedamas svieste pakepintas svogūnas, kiaušinis, pagardinama. Virtiniams tinka ir kitokie įdarai.
Grybų įdaras: 100 g džiovintų grybų, 2 svogūnai, 1,5 šaukšto aliejaus, kiaušinio trynys, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Virti grybai sumalami, sudedami svieste pakepinti svogūnai, kiaušinio trynys, pagardinama.