Viščiukai kiaušinyje
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vištiena, jauna, 1 vienetas
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, 0.5 vieneto
- Pievagrybiai, 1 sauja
- Konservuoti žirneliai, 0.3 stiklinės
- Žalumynai, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, 0.8 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Baltas vynas, 3 valgomieji šaukštai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Viščiukas nuvalomas. Iš odos ir kaulų išverdamas sultinys (jis nuvirinamas iki 0,25 L). Žalia vištiena supjaustoma siauromis juostelėmis ir apkepinama įkaitintame aliejuje, kol pasidaro šviesiai rusva. Suberiami smulkiai supjaustyti svogūnai, grybai, žirniai, prieskoniniai žalumynai, druska ir cukrus. Viskas ištroškinama. Po to supilamas vynas. Sultinys pravėsinamas ir sumaišomas su gerai išplaktais kiaušiniais bei kitais produktais. Viskas po lygiai išpilstoma į keturis mažus dubenėlius, šie sustatomi į, didelį puodą su karštu vandeniu, įkišami į orkaitę ir joje palaikomi, kad sutirštėtų kiaušinių masė. Valgis paduodamas tuoj pat su skrebučiais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-09-24 12:57