Viskio karamelė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 stiklinė
- Grietinėlė, 35%, 0.5 stiklinės
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Viskis, ar burbonas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.
Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.
Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.
» Rašyti komentarą