Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)

Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištų blauzdelės, 8 vienetai
  • Ryžiai, ilgadrūdžiai, 240 mililitrų
  • Vištienos sultinys, arba 720 ml vandens + 1 kubelis vištienos sultinio, 720 mililitrų
  • Vanduo, jei reikia, 120 mililitrų
  • Citrinos, 2 vienetai
  • Rausvieji svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
  • Česnakas, 4 skiltelės
  • Džiovintas raudonėlis, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Džiovintos petražolės, 3 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištienos blauzdeles nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

  2. Viename inde sumaišome raudonėlį, pipirus, druską, nutarkuojame 2 citrinų žievelę, išspaudžiame 0,5 citrinos sultis. Česnakų skilteles sutraiškome peiliu, sudedame į tą patį dubenį (česnako nereikia nulupti).

  3. Vištienos šlauneles sudedame į dubenį su marinatu, gerai ištriname kiekvieną blauzdelę, dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Paliekame marinuotis 2-3 valandas arba paliekame blauzdeles kambario temperatūroje 15-30 min.

  4. Didelėje keptuvėje įkaitiname keletą šaukštų aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies, blauzdeles išimame iš marinato ir apkepiname iš visų pusių, kol gražiai paruduoja, išimame iš keptuvės.

  5. Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais.

  6. Keptuvę išvalome, įpilame šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną, pakepiname, kol suminkštėja. Po to suberiame ryžius ir pakepiname apie 5 min, vis pamaišydami, tada supilame marinatą (tik išimkite česnakų odeles) ir pakepiname keletą minučių.

  7. Į keptuvę su ryžiais sudedame vištienos šlauneles, užpilame 2 stiklinėmis vištienos sultinio ir uždengiame keptuvę dangčiu arba aliuminio folija. Ugnį sumažiname iki silpnos, kepiname 10 min, tuomet supilame likusį sultinį, troškiname dar 15 min, supilame vandenį (jei reikia) ir troškiname 10 min. Galiausiai apibarstome džiovintomis petražolėmis ir, jei reikia, druska. Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą