Vištiena "Jambalaya"
- Vištiena, file, 500 gramų
- Ryžiai, ilgagrūdžiai, 100 gramų
- Kumpis, rūkytas, 75 gramai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Paprika, raudonos, 1 vienetas
- Salierai, stiebai, 5 vienetai
- Vanduo, 500 mililitrų
- Sviestas, 20 gramų
- Sultinys, „Maggi“ daržovių (kubelio), 1 vienetas
- Česnakas, 1 skiltelė
- Pipirai, balti, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Čiobreliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Pipirai, kajeno, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Lauro lapai, lapai, 1 vienetas
Kubeliais supjaustytą rūkytą kumpį pakepinkite keptuvėje su sviestu. Nulupkite svogūną ir česnako skiltelę, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su kumpiu. Tuomet į keptuvę suberkite smulkintus svogūną ir česnaką.
Į gilią keptuvę pilkite vandenį, įdėkite „Maggi“ daržovių sultinio kubelį bei lauro lapą. Virkite ryžius sultinyje 10 min, paskaninkite kajeno bei baltaisiais pipirais.
Išvalytą papriką supjaustykite kubeliais, o salierą griežinėliais.
Du trečdalius supjaustytų daržovių sudėkite į ryžius, gerai išmaišykite ir troškinkite 10 min. Baigę troškinti, išimkite lauro lapą.
Vištienos filė supjaustytą kubeliais trumpai apkepkite keptuvėje su likusiomis daržovėmis. Tuomet pakepintus vištieną ir kumpį ir sudėkite į ryžius. Viską kartu patroškinkite 5-8 min. Paskaninkite čiobreliais.