Vištiena kepta su žolelėmis

Vištiena kepta su žolelėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištiena, geriausia maži broileriai, 2 vienetai
  • Rozmarinas
  • Čiobreliai
  • Citrinos, žievelė, 1 vienetas
  • Druska, jūros
  • Medus, 3 valgomieji šaukštai
  • Juodieji pipirai, šviežiai malti
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, 5 skiltelės
  • Kmynai
Gaminimo instrukcija:

Visas žoleles, citrinos žievelę, česnaką (galima net su visa luobele), pipirus, druską sudėti į grųstuvę ir pagrūsti, kad išsiskirtų žolių aromatai. Įpilti alyvuogių aliejaus, medaus - viską gerai išmašyti.
Visą masę įtrinti į nuplautus broilerius (vidų taip pat).
Palikti pasimarinuoti (geriausiai per naktį).

Į skardą dėti broilerį, į jo vidų įkišti rozmarino ir čiobrelių. Žolelių šakeles galima trumpam įmerkti į verdantį vandenį, geriau išsiskirs aromatas.
Kepti 190 laispnių orkaitėje apie pusantros val.

Kad višta būtų dar skanesnė, prieš pašaunant į orkaitę, vištą galima apkepinti toje pačioje skardoje (padėjus skardą kaip keptuvę ant ugnies), ir tada tik dėti į orkaitę.

Patartina vištieną pridengti sudrėkintu kepimo popieriumi, kad neapdegtų. Į kepimo pabaigą popierių galima nuimti.

Skanu su virtomis/keptomis bulvėmis, pabarstytomis druska, rozmarinu, juodaisiais pipirais ir kmynais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai