Vištiena su 40 skiltelių česnako
- Vištiena, 1.5 kilogramo
- Česnakas, 40 skiltelių
- Morkos, 1 vienetas
- Salierai, 2 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Pievagrybiai, 100 gramų
- Sultinys, vištienos, 1 stiklinė
- Vermutas, sausas, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Čiobreliai, šakelės
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
Vištą supjaustome į 8 dalis, įtriname druska, pipirais ir paliekame marinuotis šaldytuve kelias valandas ar pernakt.
Ruošiame daržoves. Morkas, salierą supjaustome stambiai, nuplauname grybus. Susmulkiname svogūną. Nulupame 20 česnako skiltelių, likusių nelupame, bet išskirstome po vieną. Jei nesate tokie česnako mėgėjai kaip aš, visas skilteles palikite neluptas. Nuluptas skilteles arba pusę česnako sudedame į kepimo indą.
Vištieną apkepame keptuvėje ir taip sudedame į kepimo indą ant česnakų.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena (likusiuose riebaluose) apkepiname morkas, pievagrybius ir svogūnus, kol lengvai apkeps. Viską sudedame ant vištienos kartu su salierais ir neluptais (likusiais) česnakais.
Užpilame sultiniu, sumaišytu su vermutu, dar pagardiname druska, pipirais, užbarstome čiobrelius.
Kepimo indą uždengiame folija. Kepame 180°C karštumo orkaitėje apie 1 val. su folija ir dar 0,5 val. nuėmę foliją, kad vištiena gražiai apskrustų.
Patiekalas yra prancūziškos kilmės, o Lietuvos bajorų virtuvėje prancūzų virtuvė turėjo nemenkos įtakos.