Vištiena su sojų daigais

Vištiena su sojų daigais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištienos filė, 330 gramų
  • Česnakas, 4 skiltelės
  • Paprika, 1 vienetas
  • Morkos, 1 vienetas
  • Soja, daigai, konservuoti, 90 gramų
  • Sultinys, nesūrus, 1 stiklinė
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
  • Austrės, padažas, 2 valgomieji šaukštai
  • Sojos padažas, tamsusis, 2 valgomieji šaukštai
  • Sojos padažas, tamsusis, 3 valgomieji šaukštai
  • Aliejus
  • Svogūnai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais (pailgais). Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.

Supjaustome papriką ir morką plonais šiaudeliais, svogūną didesniais gabaliukais, susmulkiname česnakus.

Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, įberiame smulkintą česnaką, maišydami truputį pakepiname. Tada sumetame vištienos gabalėlius, maišydami kepame kol mėsa pasidaro balta. Tuomet suberiame morkas, svogūną, paprikas. Maišydami daržoves kepiname apie 5 minutes. Vėliau įpilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus, bei sudedame sojų daigus. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės. Paragaujame ar padažas ne per sūrus arba ne per saldus. Jei per sūru, skonį pataisome cukrumi. Jei per saldu, įpilame dar truputį tamsaus sojos padažo.

Valgome su virtais ryžiais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Svajūnės Sužadėtinis
2016-10-27 17:02
Skanu.