Vištienos Enchiladas su padažu Mole
- Kalendra, lapeliai, papuošimui
- Svogūnai, raudoni
- Grietinė, papuošimui
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Vištienos filė, 0.5 kilogramo
- Juodieji pipirai, malti
- Druska
- Svogūnai, raudoni, 1 vienetas
- Kukurūzai, paplotėliai, 6 vienetai
- Sūris, fermentinis, sutarkuotas, 1 stiklinė
- Padažas, 1.5 stiklinės
1. Vištos krūtinėlę išvirk su daržovėmis (pvz., svogūnais ir morkomis) ir prieskoniais (pvz., pipirais ir lauro lapais).
2. Ataušusią virtą krūtinėlę smulkiai suplėšyk juostelėmis.
3. Tik iš šaldytuvo išimtus paplotėlius trumpam panardink į verdantį aliejų.
4. Paplotėlius padenk padažu Mole, dėk vištienos ir sulenk. Kepimo indo dugną padenk Mole padažo ir dėk į ją sulenktus paplotėlius ir juos apibarstyk likusiu padažu bei fermentiniu sūriu.
5. Kepk 160 laipsnių temperatūroje, kol išsilydys sūris (apie 15 minučių).
6. Patiek su meksikietiškais ryžiais arba pupelėmis. Papuošk kalendra, laiškiniais česnakais ir grietine.
7. Nebijok eksperimentuoti: į Enchiladas gali dėti įvairių daržovių ar sūrio, išbandyti kitokią mėsą, pvz., kapotą jautieną.
Išmok gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt
2015-06-21 20:05