Vištienos kepsniai su citrininiu padažu

Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlė, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 100 mililitrų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Malti džiūvėsėliai, 150 mililitrų
  • Džiovintos petražolės, 1 arbatinis šaukštelis
  • Česnako milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Vanduo, šalto, 1 valgomasis šaukštas
  • Aliejus, kepimui
  • Petražolės, smulkintų, patiekiant, 1 sauja
Padažui:
  • Žalioji citrina, arba 2 nedidelės citrinos, 2 vienetai
  • Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska, 0.333333 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Baltas vynas, sausas, 125 mililitrai
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištos krūtinėlę nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome į 3 ar 2 dalis išilgai. Dedame pjausnius ant pjaustymo lentelės, uždengiame maistine plėvele ir išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių.

  2. Vienoje lėkštėje miltus sumaišome su 0.5 šaukštelio druskos ir pipirais.

  3. Kitoje lėkštėje džiūvėsėlius sumaišome 0.5 šaukštelio druskos, džiovintomis petražolėmis, česnako milteliais.

  4. Kiaušinį išplakame su vandeniu.

  5. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Pjausnius pirmiausia apvoliojame miltuose, po to kiaušinyje ir tada džiūvėsėliuose. Kepame ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių po porą minučių.

  6. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame kepsnius.

  7. Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7 min.

  8. Kol kepsniai kepa – pasiruošiame padažą: keptuvėje išlydome 1 šaukštą sviesto ant vidutinės ugnies, po to supilame vyną, beriame prieskonius. Citrinas perpjauname perpus, išspaudžiame sultis į keptuvę ir sudedame citrinų puseles. Padažą kaitiname ant stiprios ugnies apie 4 min, kol padažo sumažėja perpus. Tada sudedame likusį sviestą, keptuvę nukeliame nuo ugnies, kai sviestas išsilydo, padažą pamaišome.

  9. Kepsnius išdėliojame į lėkštes, užpilame padažu, apibarstome šviežiomis petražolėmis ir patiekiame su mėgstamu garnyru – salotomis, bulvėmis ar pan.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą