Vištienos kepsnys prancūziškai
- Vištienos krūtinėlė, 2 vienetai
- Kiaušinis , maži, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
- Parmezano sūris, tarkuotas, 0.5 stiklinės
- Petražolės, susmulkintos, 1 sauja
- Druska, 0.333333 arbatinio šaukštelio
- Malti juodieji pipirai, 0.333333 arbatinio šaukštelio
- Sausas baltasis vynas, 1 stiklinė
- Vištienos sultinys, 1 stiklinė
- Citrinos, 0.5 vieneto
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakas, 2 skiltelės
- Petražolės, smulkintos, 1 sauja
- Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
Vištienos file perpjauname perpus. Kiekvieną gabalėlį dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame kita maistine plėvele ir išmušame maisto muštuku abi puses (muškite atsargiai, kad gabalėliai nesuplyštų).
Dubenyje išplakame kiaušinius su 1/3 a. š. druskos ir 1/3 a. š. pipirų.
Į kiaušinių plakinį įdedame 1 saują susmulkintų petražolių ir parmezaną, išmaišome.
Česnako skilteles nulupame, sutraiškome česnako spaustuku ir atidedame į šalį.
Į lėkštę supilame miltus.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v. š. aliejaus ir 2 v. š. sviesto.
Vištienos gabalėlius pirmiausia apvoliojame miltuose, tada kiaušinio-sūrio plakinyje ir dedame į keptuvę (aš kepu 2 kepsnius vienoje keptuvėje). Kepame iš abiejų pusių po 4-5 min, kol vištiena gražiai apskrunda. Jei vištienos file gabalėliai storesni, tuomet gali reikėti pakepti kiek ilgiau. Iškeptus kepsnius dedame į lėkštę. Taip iškepame likusią vištienos file. Jei reikia papildomai į keptuvę įpilame 2 v. š. aliejaus.
Toje pačioje keptuvėje, tik ant stiprios ugnies, įkaitiname likusius 2 v. š. sviesto, supilame vyną, vištienos sultinį, sudedame česnaką, petražoles, išspaudžiame citrinos sultis. Maišant kaitiname 2 min. Po to sumažiname kaitrą iki vidutinės, sudedame 2 apkeptus vištienos kepsnius, kaitiname kelias minutes, išimame iš keptuvės ir taip pat troškiname 2 likusius kepsnius. Kepsnius sudedame į lėkštes, o padažą pakaitiname dar 4 min ant vidutinės ugnies, kol padažo sumažėja perpus.
Padažą užpilame ant kepsnių ir patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!