Vištienos kepsnys prancūziškai

Vištienos kepsnys prancūziškai
Vištienos kepsnys prancūziškai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlė, 2 vienetai
  • Kiaušinis , maži, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
  • Parmezano sūris, tarkuotas, 0.5 stiklinės
  • Petražolės, susmulkintos, 1 sauja
  • Druska, 0.333333 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai, 0.333333 arbatinio šaukštelio
Padažui:
  • Sausas baltasis vynas, 1 stiklinė
  • Vištienos sultinys, 1 stiklinė
  • Citrinos, 0.5 vieneto
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Petražolės, smulkintos, 1 sauja
Kepimui:
  • Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištienos file perpjauname perpus. Kiekvieną gabalėlį dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame kita maistine plėvele ir išmušame maisto muštuku abi puses (muškite atsargiai, kad gabalėliai nesuplyštų).

  2. Dubenyje išplakame kiaušinius su 1/3 a. š. druskos ir 1/3 a. š. pipirų.

  3. Į kiaušinių plakinį įdedame 1 saują susmulkintų petražolių ir parmezaną, išmaišome.

  4. Česnako skilteles nulupame, sutraiškome česnako spaustuku ir atidedame į šalį.

  5. Į lėkštę supilame miltus.

  6. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v. š. aliejaus ir 2 v. š. sviesto.

  7. Vištienos gabalėlius pirmiausia apvoliojame miltuose, tada kiaušinio-sūrio plakinyje ir dedame į keptuvę (aš kepu 2 kepsnius vienoje keptuvėje). Kepame iš abiejų pusių po 4-5 min, kol vištiena gražiai apskrunda. Jei vištienos file gabalėliai storesni, tuomet gali reikėti pakepti kiek ilgiau. Iškeptus kepsnius dedame į lėkštę. Taip iškepame likusią vištienos file. Jei reikia papildomai į keptuvę įpilame 2 v. š. aliejaus.

  8. Toje pačioje keptuvėje, tik ant stiprios ugnies, įkaitiname likusius 2 v. š. sviesto, supilame vyną, vištienos sultinį, sudedame česnaką, petražoles, išspaudžiame citrinos sultis. Maišant kaitiname 2 min. Po to sumažiname kaitrą iki vidutinės, sudedame 2 apkeptus vištienos kepsnius, kaitiname kelias minutes, išimame iš keptuvės ir taip pat troškiname 2 likusius kepsnius. Kepsnius sudedame į lėkštes, o padažą pakaitiname dar 4 min ant vidutinės ugnies, kol padažo sumažėja perpus.

  9. Padažą užpilame ant kepsnių ir patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą