Vištienos krūtinėlės steikas su keptu kopūstu
Vištienos steikas su keptu kopūstu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vištienos filė, 2 vienetai
- Kopūstai, švieži, 2 riekės
- Prieskoniai, kepsniams, 1 arbatinis šaukštelis
- Obelių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Aitrioji paprika, 1 lašas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Vištienos krūtinėles įtrinti aliejumi ir kepsnių prieskoniais. Nuo kopūsto atpjauti dvi riekes (pjauti per visa galvą apie 1,5 cm storio). Pabarstyti druska, čili pipirais ir apšlakstyti aliejumi. Perverti pagaliukais, kad neiširtų.
Įkaitinti kepsnių keptuvę ir sudėti kepti krūtinėlę ir kopūstus. Kepti apie 5 min. iš abiejų pusių.
Pietų Vokietijos bajoriškas patiekalas (iš Vokiško reklaminio žurnalo). Kadangi Lietuvos bajorai vykdydavo kulinarinius mainus, tikėtina, kad ir šis patiekalas puikavosi ant Lietuvos didikų stalo.
» Rašyti komentarą
» Komentarai