Vištienos kukuliai su aitriųjų paprikų mirkomuoju padažu

Vištienos kukuliai su aitriųjų paprikų mirkomuoju padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištiena, malta, 300
  • Svogūnai, žieminiai, 5 vienetai
  • Česnakas, smulkintas, 1 skiltelė
  • Aitriosios paprikos dribsniai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sezamas, 2 valgomieji šaukštai
  • Akmens druska, malūnėlyje, 1 arbatinis šaukštelis
  • Džiūvėsėliai, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
Padažui:
  • Vanduo, 200 gramų
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Vyno actas, 2 valgomieji šaukštai
  • Razinos, 200 gramų
  • Svogūnai, smulkiai supjaustytas, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
  • Aitrioji paprika
  • Aitrioji paprika
Kepimui:
  • Rapsų aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Maltą vištieną išmaišykite su svogūnais, aitriąja paprika, česnakais bei druska ir suformuokite kukuliukus.

    Sumaišykite sezamo sėklas ir džiūvėsėlius. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamo sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.

    Aliejų įkaitinkite ir apie 2 - 3 minutes kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos. Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.

  2. Padažo gaminimas:

    Vandenį įkaitinkite su razinomis iki užvirimo.

    Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2 - 3 minutes, kol razinos suminkštės.

    Sudėkite likusius komponentus, išskyrus svogūnėlį, ir juos gerai sumaišykite. Puodą nukaiskite ir sudėkite svogūnėlius.

    Pagardinkite druska ir išmaišykite, kad konsistencija būtų vienalytė. Leiskite šiek tiek atvėsti.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Santa Maria
» Rašyti komentarą
» Komentarai