Vištienos pyragas

Vištienos pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištiena, šlaunelės, 4 vienetai
  • Aliejus
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Morkos, 2 vienetai
  • Salierai, lapkotis, 1 vienetas
  • Grybai
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Pipirai, juodi
  • Čiobreliai, švieži arba džiovinti
  • Sultinys, vištienos
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Tešla, sluoksniuota, 300 gramų
  • Žirneliai, žalieji
  • Cukinija
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuo vištos šlaunelių nulupam odą, išimam kaulus, supjaustom gabalėliais. Į keptuvę ar puodą pilam truputį aliejaus, apkepinam vištos gabalėlius. tada dedam svogūną pjaustytą smulkiai, pakepinam, kol suminkštėja, dedam morkas, pjaustytas kubeliais, salierą smulkiai pjaustytą, grybus ar cukiniją, ar žirnelius, jei dedat, patroškinam su dangčiu apie dešimt – penkiolika minučių.

  2. Ištirpinam šaukštą sviesto ir jį sumaišom su miltais.

  3. Į vištieną su daržovėmis dedam prieskonius (pipirai, čiobrelis), sultinio kubelius ir garstyčias. taip pat įpilam apie stiklinę pieno, pamaišant leidžiam dar keletą minučių pasitroškinti, kol užvirs pienas. tada viskas turėtų būt tokiam skystokam padaže, tam padažui sutirštinti dedam miltų – sviesto košę ir maišom. Kol vištienos troškinys sutirštėja.

  4. Tešlą iškočiojam, jei reikia.

  5. Troškinį į indą, ant indo dedam tešlos dangtį, gražiai pritvirtinam prie kraštų, ir viduryje padarom kelių cm įpjovimą garam išeiti, truputį subadom šakute viršų, pabarstom kmynais ir šaunam į karštą orkaitę maždaug pusvalandžiui, kol iškeps pyrago stogas.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai