Vištienos tortas
- Napaleono lakštai, 3 vienetai
- Vištiena, krūtinėlė, virta, 400 gramų
- Majonezas, 200 gramų
- Grietinė, 100 gramų
- Kečupas, 100 gramų
- Česnakas, 4 skiltelės
- Žalumynai, krapai ir petražolės
- Druska
- Pipirai
- Daržovės
Gaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį (nepamirškite, kad lakštai nėra sūrus, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).
Imam metalinę atidaromą formą. Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:
1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
3. Dedam viena dalį vištienos.
4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
6. Dedam antrą vištienos dalį.
7. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
8. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
9. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais arba tarkuotu sūrių arba sezamo sėklomis. Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį). Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.
Skanaus.
2017-10-23 18:45