Vištienos troškinys su daržovėm

Vištienos troškinys su daržovėm
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grietinė, 100 gramų
  • Vištų blauzdelės, 500 vienetų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Morkos, 1 vienetas
  • Pievagrybiai, 200 gramų
  • Petražolės, keios šakelės
  • Sultinys, 100 gramų
  • Kvietiniai miltai, 100 gramų
  • Sviestas, 250 gramų
  • Druska
  • Juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:

5 porcijos
Išvirti vištieną pasūdytame vandenyje. Kol vištiena verda, svieste pakepinti susmulkintus svogūną ir česnako skiltelę, pasūdyti ir papipirinti pagal skonį. Kepinti ant silpnos ugnies, nes gali prisvilti. Sviesto 250 g dalinti per pusę, nes reikės vištieną apkepti.
Kai svogūnas suminkštėja, supjaustyti morką plonom skiltelėm ir suberti į keptuvę ant svogūnų. Kartu su morkom suberti pievagrybius. Užpilti sultiniu ir troškinti.
Kol daržovės troškinasi, miltuose apvolioti mėsytę ir apkepinti svieste iš visų pusių (pasilikite 1 šaukštą miltų padažui), geriau ant stipresnės ugnies, nes apskrus ir gražiau atrodys. Ilgai kepti nereikia, nes mėsa jau išvirta. Kol vištiena kepa, padaryti iš miltų padažiuką ir supilti ant daržovių, išmaišyti ir iš karto sudėti grietinę. Jei gavosi labai tiršta, galite įpilti šiek tiek pieno. Vėl pagal skonį padažą pagardinti durska ar pipirais.
Apkepusią vištieną sudėti gražiai į daržoves. Jos turėtų panirti į padažą ir dar kelias minutes pakaitinti ant silpnos ugnies.
Patiekti su ryžiais, bulvėm, prieš patiekiant papuošti petražolės šakele.
Skanaus! Tikiuosi, parašiau išsamiai, jei kas nesupratot - klauskit.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Milda
2016-05-02 15:44
Labai skanus troskinukas. Antra syky darau ir dar neesu nusivylus. Nuo siol jis mano megstamiausias patiekalas. Vien tas kvapas pakelia nuotaika o paragavus..... nuostabus receptukas
Kriste
2012-05-07 18:54
Na taip, bandziau ir as, toks nieko visai
EG
2011-01-31 19:33
nu jo 500 vnt tai nedaug kai sveciu lauki ten vienam receptui padaziukui reikejo 750gr cukraus. kazkaip rasytojams su tais nuliais ir gramais sunku susigaudyti
Lauryta
2010-03-28 15:33
Aš nesuprantu koks yra skirtumas kaip jis parašytas jei jūs suprantat kiek visko dėti.Juk gaminti tai netrugdo ir jūsų patiekalas nuo to skanesnis nepasidarys jei jis bus be klaidų ...Ir komentaruose patiekalą reikia komentuoti o ne recepto klaidas...O šis troškinys labai skanus dar pridėjau savo įvarių prieskonių ir buvo puiku
minde
2010-03-20 13:50
pirma ismokit komentuoti be klaidu,ir kritikuoti kitus.beviltiski jus.parasius teksta paskaitykit 10 kartu