Vištienos troškinys su daržovėm
- Grietinė, 100 gramų
- Vištų blauzdelės, 500 vienetų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Česnakas, 1 skiltelė
- Morkos, 1 vienetas
- Pievagrybiai, 200 gramų
- Petražolės, keios šakelės
- Sultinys, 100 gramų
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Sviestas, 250 gramų
- Druska
- Juodieji pipirai
5 porcijos
Išvirti vištieną pasūdytame vandenyje. Kol vištiena verda, svieste pakepinti susmulkintus svogūną ir česnako skiltelę, pasūdyti ir papipirinti pagal skonį. Kepinti ant silpnos ugnies, nes gali prisvilti. Sviesto 250 g dalinti per pusę, nes reikės vištieną apkepti.
Kai svogūnas suminkštėja, supjaustyti morką plonom skiltelėm ir suberti į keptuvę ant svogūnų. Kartu su morkom suberti pievagrybius. Užpilti sultiniu ir troškinti.
Kol daržovės troškinasi, miltuose apvolioti mėsytę ir apkepinti svieste iš visų pusių (pasilikite 1 šaukštą miltų padažui), geriau ant stipresnės ugnies, nes apskrus ir gražiau atrodys. Ilgai kepti nereikia, nes mėsa jau išvirta. Kol vištiena kepa, padaryti iš miltų padažiuką ir supilti ant daržovių, išmaišyti ir iš karto sudėti grietinę. Jei gavosi labai tiršta, galite įpilti šiek tiek pieno. Vėl pagal skonį padažą pagardinti durska ar pipirais.
Apkepusią vištieną sudėti gražiai į daržoves. Jos turėtų panirti į padažą ir dar kelias minutes pakaitinti ant silpnos ugnies.
Patiekti su ryžiais, bulvėm, prieš patiekiant papuošti petražolės šakele.
Skanaus! Tikiuosi, parašiau išsamiai, jei kas nesupratot - klauskit.
2012-05-07 18:54
2011-01-31 19:33
2010-03-28 15:33
2010-03-20 13:50
2016-05-02 15:44