Vištienos vyniotinis

Vištienos vyniotinis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištiena, krūtinėlė, 1 vienetas
  • Slyvos, džiovintos, 3 vienetai
  • Abrikosai, džiovinti, 3 vienetai
  • Kumpis, 1 valgomasis šaukštas
  • Svogūnai, 0.5 vieneto
  • Sūris, 20 gramų
  • Druska
  • Prieskoniai, vištienai
Gaminimo instrukcija:
  1. Džiovintas slyvas ir abrikosus pamerkti į drungną vandenį.

  2. Krūtinėlė perpjaunama taip, kad atsiverstų tarsi knyga, įtrinamos prieskoniais. Ir leidžiama pasimarinuoti. Per tą laiką smulkiais susipjaustyti kumpį, svogūną ir išmirkusius abrikosus bei slyvas. Tai ir bus įdaras.. Šiek tiek įberti druskos ar mėgstamų prieskonių bei įpilti šaukštą aliejaus

  3. Ant abiejų vištienos puselių dedamas šiaudeliais supjaustytas sūris. Ant vienos puselės - įdaras. Antra puselė viskas uždengiama, suformuotas vynuotinis susegama mediniais smeigtukais, kad neišsižiotų ir įdaras kepant neišvirstų. Apibarstyti Provanso žolelėmis.

  4. Vyniotinis dedamas į foliją ir iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje kepama 40 min.

  5. Iškeptam vyniotiniui leisti šie tiek ataušti, tada išimti iš folijos, supjaustyti. Išimti smeigtukus. Papuošti žalumynais. Skanaus.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: silvija
» Rašyti komentarą