Vištos krūtinėlė su česnaku ir grybais
- Druska
- Kalendra, smulkinti lapai (Cilantro), 1 sauja
- Vištienos filė, krūtinėlės, didėlės, 2 vienetai
- Grybai, 120 gramų
- Sviestas, 15 gramų
- Česnakas, sutrintas, 2 skiltelės
- Džiūvėsėliai, 15 gramų
- Petražolės, smulkinti lapai, 1 sauja
- Juodieji pipirai, šv. malti
Nuplauti ir smulkiai supjaustyti grybus (atrodo daug, bet jie susitrauks). Ištirpinti sviestą keptuvėje, sudėti gerai sugrūstą česnaką (sugrūsto česnako visai kitos skonio savybės ir kvapo iš burnos pasekmės) išmaišyt ir ant lengvos ugnies kaitinti maišant ~10min. Tuo metu orkaitė įkaitinama iki 200C.
Sudėti į česnaką žalumynus, įdėti truputį druskos ir gausiai maltų pipirų. Sudėti džiūvesėlius, kad sutrauktų drėgmės perteklių. Gerai išmaišoma ir paliekama atvėsti.
Krūtinėlėse padaryti gilias įpjovas, užpildyti jas kepintomis daržovėmis ir sulenkus sukabinti ar persmeigti kokteilinėmis lazdelėmis, kad neišsivyniotų. Sudėti į orkaitei tinkamą indą ir kepti, kol vištiena pilnai iškeps (~25min).
Patiekiama su tradiciniu bulvių ar daržovių garnyru arba su ryžiais.
SKANAUS.
Neužmirškite išimti kokteilinių lazdelių – jos nevalgomos cha cha cha...
2016-06-11 13:03