Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vištiena, 1 vienetas
- Slyvos, džiovintos, be kauliukų, 2 stiklinės
- Kmynai, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska
- Muskatas, Tarkuotas
- Vanduo
- Žalumynai
Gaminimo instrukcija:
Vištą išdarinėti ir išimti kaulus. Mėsą išlyginti, išmušti, pabarstyti citrinos rūgšties, kmynų, druskos, tarkuoto muskato riešuto mišiniu.
Slyvas gerai išmirkyti, supjaustyti šiaudeliais, sumaišyti su gerai išplaktu kiaušiniu, sudėti ant mėsos, suvynioti vyniotinį, stipriai suspausti, surišti, dėti į skardą, viršą aptepti sviestu, įpilti truputį vandens ir kepti orkaitėje apie 1—1,5 val. retkarčiais palaistant.
Iškepusį vyniotinį truputį paslėgti ir atšaldyti. Vietoj slyvų galima dėti razinas, džiovintų obuolių skilteles bei šviežių obuolių skilteles, pakepintas svieste.
Prieš tiekiant nuo vyniotinio nuimami siūlai, vyniotinis pjaustomas griežinėliais, puošiamas žalumynais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-04-18 19:12
O kur kiausini deti?,
2016-09-06 21:50