Vištų sparneliai
- Prieskoniai, visokie
- Actas, 3 valgomieji šaukštai
- Kmynai, 2 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 2 stiklinės
- Druska, 1.5 valgomojo šaukšto
- Bulvės, nedidelės, 8 vienetai
- Juodieji pipirai
- Vištų sparneliai, 5 vienetai
- Česnakas, skiltelė, 4 vienetai
- Krapai, švieži/džiovinti
- Pomidorų pasta, 1.5 valgomojo šaukšto
- Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Sojos padažas, 2 lašai
Prieš kepant sparnelius, reikia juos pamarinuoti. Į vandenį suberkite smulkintas 3 česnako skilteles, actą, druską, juoduosius pipirus, kmynus, kitus prieskonius. Šį marinatą užpilkite ant sparnelių ir palaikykite 0,5-3 dienas. Bulves nuskuskite ir supjaustykite į 4 dalis. Sudėkite į indą, užpilkite majonezo, pomidorų pastos, grietinės, druskos (pagal skonį), pipirų, kmynų truputį, smulkintų krapų, susmulkintą česnako skiltelę, įlašinkite sojos padažo ir išmaišykite, kad visos bulvės apsiteptų. Į skardą paklokite pergamentinio (kepimo) popieriaus, sudėkite bulves (taip, kad jos kuo mažiau liestūsi su popieriaus paviršiumi, nes prilips), ant bulvių sparnelius. Kepkite orkaitėje uždengę folija 1 val. Po to nuimkite foliją ir toliau kepkite, kol bulvės ir sparneliai gražiai paruduos. Valgykite karštus.
2011-10-14 22:18
beje, kokia kepimo temperatūraturi būti?!
2011-08-28 09:34
p.s. noreciau recepto siu nuotrauku...
2011-01-16 11:06
2010-03-19 12:06
2012-01-08 19:56