Vokiškas bubertas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Manų kruopos, 0.75 stiklinės
- Pienas, 0.5 litro
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Cukrus, 10 valgomųjų šaukštų
- Citrinos, žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
- Kisielius, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Į verdantį vandenį suberti manų kruopas, maišant 2 min. pakaitinti ant nedidelės ugnies, nukelti ir 10-15 min. laikyti uždengus.
Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti atskirai.
Energingai įmaišyti paeiliui citrinos žievelę, trynius, baltymus.
Labai gerai suplakti, įmaišyti sultis.
Tai vokiečių ir Pabaltijo virtuvių saldus ir sotus patiekalas, tiekiamas dažniausiai pusryčiams. Gaminamas iš manų kruopų, pieno (grietinėlės), kiaušinių, cukraus ir kokių nors rūgščių sulčių arba citrinų, serbentų, spanguolių kisieliaus. Skirtingai nuo košių, bubertas ne verdamas, o tik užvirinamas. Jis maistingesnis už košę.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2013-02-12 02:12