Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
- Vanduo, 4 litrai
- Sviestas, 50 gramų
- Kiauliena, liesa, 300 gramų
- Voveraitės, 0.5 litro
- Moliūgai, 500 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Bulvės, 2 vienetai
- Morkos, 2 vienetai
- Pomidorai, 1 vienetas
- Paprika, milteliai, 1 vienetas
- Obuoliai, antaninis, 0.25 vieneto
- Petražolės, žalios
- Paprika, milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Juodieji pipirai, malti
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Lauro lapai, lapai, malti
- Bazilikas
- Ciberžolė
- Česnakas, laiškai, džiovinti
- Kmynai
- Šaltalankis, džiovintos uogos, 1 valgomasis šaukštas
Mėsą susmulkinti, sumaišyti su vienu šaukšteliu druskos, trupučiuku pipirų, maltų lapelių bei žiupsneliu saldžiosios paprikos miltelių ir pakepinti keptuvėje su truputėliu sviesto. Supilti į verdantį vandenį troškintą mėsą bei voveraites. Tuomet reikia susmulkinti kubeliais moliūgą, supjaustyti svogūnus, papriką, sutarkuoti 1 morką ir šių daržovių mišinį apkepti irgi svieste bei supiltį į puodą. Sudėti bulves.
Sriubą reikia virti apie 45 min, todėl, kai lieka apie 15 min. iki virimo pabaigos, suberiama likusi druska, sudedamas smulkintas obuolys, pomidoras, džiovintos šaltalankio uogos, kmynai, po trupučiuką baziliko, ciberžolės, įberiamas šaukštelis džiovintų laiškinių svogūnų, įdedama žalių smulkintų petražolių.
Puošti petražolėmis bei kita morka, išvirta sriuboje.
Skanaus!
2011-07-29 23:14