Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
- Naminis saldus svarainių sirupas, 80 gramų
- Citrinos, 1 vienetas
- Vanilinis cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Konservuoti persikai, 200 gramų
- Spanguolės, 1 saujelė
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Miltai, 6 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 6 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Varškė, trintos, 200 gramų
- Mascarpone sūris, 200 gramų
- Grietinėlė, 35%, 200 gramų
- Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
- Želatina, 2 valgomieji šaukštai
- Baltas šokoladas, 80 gramų
- Juodasis šokoladas, 80 gramų
- Pienas, 20 gramų
- Riešutai, 1 sauja
- Sviestas, 20 gramų
Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant, galima dėti citrinos žievelių. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 14 minučių.
Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą.
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su maskarpone ir varške. Pusėje svarainių sirupo pagal instrukciją paruošti želatiną ir ją įmaišyti į varškę. Dar galima į kremą įtrėkšti citrinos sulčių. Šią masę kiek palaikyti vėsiai, kad taptų tiršta.
Svarainių likusį sirupą paskaninti citrina ir šiuo gardumynu šluotele apšlakstyti biskvitą. Ant jo ištepti kremą, išdėlioti pjaustytus persikus, pabarstyti spanguolių ir suvynioti. Padėti šaltai nakčiai.
Aš puošiau šokoladu, baltu ir juodu, bei riešutais. Šlakelį pieno užvirti su sviestu, padalinti perpus ir supilti į tirpinto šokolado mases, supilti į paprastus 2 maišelius, prakirpti po skylutę iš protarpiais šlakstyti baltu šokoladu, berti smulkintų riešutų, juodu šokoladu pašlakstyti, vėl riešutų, vėl šokolado. Skanaus.
2017-03-14 18:36