Vyniotnis su aguonomis

Vyniotnis su aguonomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, 50 gramų
  • Cukrus, 60 gramų
  • Pienas, 1.5 stiklinės
  • Mielės, 30 gramų
  • Kiaušiniai, tryniai, 5 vienetai
  • Druska, 5 gramai
  • Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
  • Aguonos, 300 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Į pašildytą pieną supilamos išleistos su dalimi cukraus mielės, suberiame pusę miltų ir išmaišome.

Tešlos paviršius storai apibarstomas miltais, šiltai uždengiamas ir paliekamas šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Nuslūgusi tešla išplakama, suberiami likę miltai, druska, tryniai su cukrumi.

Minkome tešlą, kol nebelimpa prie rankų.

Aguonas gerai nuplauname ir išbrinkinamos karštame vandenyje, po to aguonos nusunkiamos, o aguonos sumalamos mėsmale arba sutrinamos.

Kiaušinis ištrinamas su cukrumi, sudedamos paruoštos aguonos, vanilinis cukrus.

Tešlą perskiriame į dvi dalis.

Ant miltais pabarstyto stalo kočiojame tešlą (1 cm), aptepame aguonomis, paliekant po 1cm nuo krašto neištepta.

Tešlą atsargiai suvyniojama.

Vyniotinis atsargiai perkeliamas į skardą siūle į apačią.

Kepame 220 laipsnių orkaitėje 40-50 min.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
L
2019-07-28 16:40
Kažkoks chaosas ne receptas. Kur sviesta dėti? Kam tą tešlą skirti į dvi puses?
robke
2017-12-23 15:11
o kur dedat sviesta niekur nepamineta gaminimo eigoje
Klausimas
2017-12-13 20:28
Ai va jau supratau šaldytos pačiam prieky parašyta kad su cukrumi išleisti mieles tai reiškiasi ne sausos
Klausimas
2017-12-13 20:26
Jo kokios mielės tai nepaminėta?ar sausos ar šaldytos?
Galina
2017-12-13 09:54
Kokios mielės eina?sausos ar ne