Vyniotnis su aguonomis
- Sviestas, 50 gramų
- Cukrus, 60 gramų
- Pienas, 1.5 stiklinės
- Mielės, 30 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 5 vienetai
- Druska, 5 gramai
- Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
- Aguonos, 300 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Į pašildytą pieną supilamos išleistos su dalimi cukraus mielės, suberiame pusę miltų ir išmaišome.
Tešlos paviršius storai apibarstomas miltais, šiltai uždengiamas ir paliekamas šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Nuslūgusi tešla išplakama, suberiami likę miltai, druska, tryniai su cukrumi.
Minkome tešlą, kol nebelimpa prie rankų.
Aguonas gerai nuplauname ir išbrinkinamos karštame vandenyje, po to aguonos nusunkiamos, o aguonos sumalamos mėsmale arba sutrinamos.
Kiaušinis ištrinamas su cukrumi, sudedamos paruoštos aguonos, vanilinis cukrus.
Tešlą perskiriame į dvi dalis.
Ant miltais pabarstyto stalo kočiojame tešlą (1 cm), aptepame aguonomis, paliekant po 1cm nuo krašto neištepta.
Tešlą atsargiai suvyniojama.
Vyniotinis atsargiai perkeliamas į skardą siūle į apačią.
Kepame 220 laipsnių orkaitėje 40-50 min.
2017-12-23 15:11
2017-12-13 20:28
2017-12-13 20:26
2017-12-13 09:54
2019-07-28 16:40