Vyšnių ir įvairių uogų uogienė

Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vyšnios, be kauliukų (šaldytos arba šviežios), 500 gramų
  • Uogos, tinka mėlynės, serbentai, avietės, spanguolės (šaldytos arba šviežios), 500 gramų
  • „Dansukker“ cukrus, uogienėms, 500 galvų
  • Anyžius, žvaigždiniai, 3 vienetai
  • Cinamonas, lazdelė, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Paslapčių kupina uogienė. Paragavę jos ne iš karto atspėtumėte, kas čia per prieskonis, nes žvaigždinių anyžių beveik nesijaučia, jie lyg pradingsta paryškindami vyšnių skonį. Verta pamėginti.


Paruoškite vyšnias ir kitas uogas. Jei naudojate šaldytas uogas, jos turi būti atitirpdytos kambario temperatūroje. Uogas supilkite į puodą ir kaitinkite, kol pradės garuoti. Suberkite cukrų uogienėms bei prieskonius (žvaigždinių anyžių tikrai rasite specializuotoje prieskonių parduotuvėje) ir 10–15 minučių virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.

Receptą atsiuntė: Dan Sukker
» Rašyti komentarą
» Komentarai