Vyšnių tortas
- Kiaušiniai, baltymai, įdarui, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 350 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, 100 gramų
- Cukraus pudra, 125 gramai
- Vanilinis cukrus, įdarui, 1 arbatinis šaukštelis
- Vyšnios, be kauliukų, įdarui, 900 gramų
- Vanilinis cukrus, įdarui, 1 arbatinis šaukštelis
- Krakmolas, įdarui, 30 gramų
- Kiaušiniai, baltymai, įdarui, 5 vienetai
- Cukrus, įdarui, 125 gramai
- Vanilinas, pudingas, milteliai, įdarui, 40 gramų
- Citrinos rūgštis, įdarui, 1 gramas
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įtarkuokite sviestą ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Tada dėkite 1 valandai į šaldytuvą. Po to apvalią kepimo skardą ištepkite sviestu, tolygiai klokite į ją tešlą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 40 minučių, kol pyrago pagrindas apskrus. Šaldytas vyšnias atšildykite ir gerai nuvarvinkite, kad neliktų skysčio. Tada vyšnias sumaišykite su krakmolu ir vaniliniu cukrumi. Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstykite ant jo vyšnias ir grąžinkite pyragą į orkaitę 10 minučių.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį berkite cukrų, citrinos rūgštį ir vanilinio pudingo miltelius ir gerai išplakite. Baltymų masę tolygiai sudėkite ant vyšnių. Kepkite 150 0C karščio orkaitę 3-5 minutėms. Skanaus :)
2018-05-11 15:44