Vyšnių uogienė 2

Vyšnių uogienė 2
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vyšnios
  • Cukrus
Gaminimo instrukcija:

Šviežios, gerai prinokusios vyšnios nuplaunamos, apdžiovinamos, išimami kauliukai.
1 kg vyšnių imama 500 g cukraus. Cukrus supilamas ant vyšnių ir palaikoma apie 12 val. Atsiradęs skystis nupilamas, užvirinamas, nugraibomos putos ir, į jį sudėjus vyšnias, verdama ant lėtos ugnies apie 10 minučių. Uogienė išpilstoma i paruoštus stiklainius ir sandariai uždaroma.

Norint, kad uogienė laikytųsi nesandariai uždarytuose induose, reikia 1 kg vyšnių imti 1 kg cukraus ir virti gerokai ilgiau — kol sirupas pradeda tirštėti, vyšnios įgauna blizgesį.

Panašiai gaminama trešnių uogienė. Tik joms cukraus reikia mažiau: laikant sandariuose induose 1 kg — 300 g, nesandariuose 1 kg — 700 g.

» Rašyti komentarą
» Komentarai