Vytinta išpjova

Vytinta išpjova
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiauliena, išpjova, 500 gramų
  • Druska, 50 gramų
  • Kardamonas, maltas
  • Muskatas, maltas
  • Mairūnas
  • Juodieji pipirai
  • Kvapieji pipirai
  • Kalendra
Gaminimo instrukcija:

Nešaldytą kiaulienos išpjovą ištrinkite druska ir prieskoniais ir laikykite vėsioje patalpoje ar šaldytuve uždengtame inde. Mėsą laikykite savaitę, kartais pavartykite. Vėliau išpjovą susukite i marlę, suriškite ir pakabinkite vėsioje patalpoje savaitei, vėliau perkelkite į ~20 laipsnių, sausą patalpą ir po savaitės jau galite valgyti. Svarbu mėsos neperdžiovinti, nes ji tampa ne tokia skani.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Sanilas
2012-12-08 13:19
Jau mano isbandytayra. 1 kg. mesos uztenka 70 gr. druskos. 70 gr. cesnako, 2 gr. pipiru ir belekokiu zoliu palei skoni, nors nebutinai. Laikai uzdengtam inde saldytuve. Per para issiskiria skystis ir vartai mesa i para viena karta tol kol skystis dingsta. Gali uzimti nuo 3 dienu iki dvieju savaiciu priklauso nuo mesos rusies ir gabalu dydzio. Tada i moteriska kojine ir pakabini kambario temperaturoj gerai vedinamoj patalpoj.Vytinasi keliom dienom ilgiau negu, kad buvo saldytuve. 1kg. susivalgo ant smugio. geriau vytinti apie 3 kg. isvytinta mesa sudekit i poletilenini maiseli ir i saldytuva tada isliks mesa minkstesne. Geriausiai vytinti vistienos file, kalakuto file, ir jautiena. Kiauliena irgi gerai, bet nuo jos busit stori.
Sanilas
2012-12-08 13:17
Jau mano isbandytayra. 1 kg. mesos uztenka 70 gr. druskos. 70 gr. cesnako, 2 gr. pipiru ir belekokiu zoliu palei skoni, nors nebutinai. Laikai uzdengtam inde saldytuve. Per para issiskiria skystis ir vartai mesa i para viena karta tol kol skystis dingsta. Gali uzimti no 3 iki dvieju savaiciu priklauso nuo mesos rusies ir gabalu dydzio. Tada i moteriska kojine ir pakabini kambario temperaturoj gerai vedinamoj patalpoj.Vytinasi keliom dienom ilgiau negu, kad buvo saldytuve. 1kg. susivalgo ant smugio. geriau vytinti apie 3 kg. isvytinta mesa sudekit i poletilenini maiseli ir i saldytuva tada isliks mesa minkstesne. Geriausiai vytinti vistienos file, kalakuto file, ir jautiena. Kiauliena irgi gerai, bet nuo jos busit stori.
arune
2012-03-02 23:26
kojos kulsni, viskas panasu kaip sitas receptelis, ispradziu pasalinima oda, sausgysles.Ir galu gale kumpi uzkasti tarp stambios druskos, ir laikyti vesiame mazdaug 1-3 laipsniais zemoje cirkuliuojancioje temperaturoje, apie 60-90 dienu.Po sudymo, kumpiai nuplaunami, ir pakabinami nuo 36-48 menesiu, tai labai ilgas procesas.
(anonimas)
2011-05-16 19:19
jega geras
Megejas
2010-11-09 19:18
Visa kumpi sunku issdziovint, bet esu bandes. Pirmiausia koja marinuojama apie 2 savaites. po to jau galima kabinti, bet butinai tokioje vietoje, kur yra skersvejis ir temperatuyra 5-10 laipsniu.