Vytintos dešros
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kardamonas, maltas
- Muskatas, maltas
- Česnakas, skiltelė, smulkinta, 1 vienetas
- Kalendra, smulkinta, 0.3 arbatinio šaukštelio
- Kiauliena, 3 kilogramai
- Druska, 100 gramų
- Juodieji pipirai, 0.3 arbatinio šaukštelio
- Kvapieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Degtinė, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Supjaustykite mėsą kubeliais (~3x3x3) ir pasūdykite (3 kilogramams 100 gramų druskos). Indą, kuriame sudėta mėsa uždenkite ir laikykite savaitę 6 laipsnių temperatūroje. Po to nupilkite susidariusį skystį ir kuo stambiau sumalkite mėsą. Į gautą faršą sudėkite prieskonius, labai smulkiai pjaustytą česnaką, degtinę, išmaišykite ir palaikykite šaldytuve 1 parą. Po to sukimškite mėsą į plonas žarnas, kad jose nebūtų oro. Dešras pakabinkite ant karties ir laikykite 14 dienų vėsioje patalpoje, po to galite jas pernešti į šiltesnę, apie 20 laipsnių patalpą ir dar laikykite savaitę. Dešras galite valgyti žalias arba virtas. Į mėsos faršą galite įdėti šiek tiek salietros, jei norite, kad jos būtų gražios raudonos spalvos.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-12-19 23:12
Kalio salietrą naudoja maistui, bet geriau nesinuodykit o palikit ją tręšti darža... Geriau naudot degtinę ir truputį cukraus
2010-12-18 21:43
Tinka jei nesaldyta.
2010-12-18 19:49
Sveiki,o ar tinka mesa is parduotuves .Gal kas bande parasykit.
2010-02-02 09:26
manyčiau, kad tinginių darbas yra visą mėsą permalti. Jei jau laikytis senolių tradicijų, permalti galima iki trečdalio mėsos, visa kita gražiai supjaustoma peiliu kubeliais 5-8 milimetrų dydžio. Darbo yra, reikia prisikviesti visą šeimą komandiniam darbui, ypač, jei paršas užaugo virš 150 kg, bet, patikėkit, rezultatas nenuvilia: jokiose maximose tokių dešrų nerasit.
2011-07-07 20:07