Vytintos dešros

Vytintos dešros
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kardamonas, maltas
  • Muskatas, maltas
  • Česnakas, skiltelė, smulkinta, 1 vienetas
  • Kalendra, smulkinta, 0.3 arbatinio šaukštelio
  • Kiauliena, 3 kilogramai
  • Druska, 100 gramų
  • Juodieji pipirai, 0.3 arbatinio šaukštelio
  • Kvapieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Degtinė, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Supjaustykite mėsą kubeliais (~3x3x3) ir pasūdykite (3 kilogramams 100 gramų druskos). Indą, kuriame sudėta mėsa uždenkite ir laikykite savaitę 6 laipsnių temperatūroje. Po to nupilkite susidariusį skystį ir kuo stambiau sumalkite mėsą. Į gautą faršą sudėkite prieskonius, labai smulkiai pjaustytą česnaką, degtinę, išmaišykite ir palaikykite šaldytuve 1 parą. Po to sukimškite mėsą į plonas žarnas, kad jose nebūtų oro. Dešras pakabinkite ant karties ir laikykite 14 dienų vėsioje patalpoje, po to galite jas pernešti į šiltesnę, apie 20 laipsnių patalpą ir dar laikykite savaitę. Dešras galite valgyti žalias arba virtas. Į mėsos faršą galite įdėti šiek tiek salietros, jei norite, kad jos būtų gražios raudonos spalvos.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
andrius
2011-07-07 20:07
zmonos meneskiu ipilk,tikrai bus raudona
HoRuS
2010-12-19 23:12
Kalio salietrą naudoja maistui, bet geriau nesinuodykit o palikit ją tręšti darža... Geriau naudot degtinę ir truputį cukraus
Tom
2010-12-18 21:43
Tinka jei nesaldyta.
Sigitas
2010-12-18 19:49
Sveiki,o ar tinka mesa is parduotuves .Gal kas bande parasykit.
Ignotas
2010-02-02 09:26
manyčiau, kad tinginių darbas yra visą mėsą permalti. Jei jau laikytis senolių tradicijų, permalti galima iki trečdalio mėsos, visa kita gražiai supjaustoma peiliu kubeliais 5-8 milimetrų dydžio. Darbo yra, reikia prisikviesti visą šeimą komandiniam darbui, ypač, jei paršas užaugo virš 150 kg, bet, patikėkit, rezultatas nenuvilia: jokiose maximose tokių dešrų nerasit.