Vytintos (džiovintos) ožkos

Vytintos (džiovintos) ožkos
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žuvis, ožka, 1 vienetas
  • Druska, 6 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 0.5 litro
Gaminimo instrukcija:

Ožka (Pelecus cultratus) yra įtraukta į Raudonąją knygą, tačiau neretai ši žuvis įsipainioja į žvejų tinklus ir paleisti jų jau nėra prasmės. Vytintos Ožkos - ypač skanios, jei teisingai paruoštos. Jei jos su ikrais - jie irgi valgomi, juos drąsiai galima vadinti tikru delikatesu dėl savo švelnaus skonio.
Ožkas nuplaukite, ištrinkite druska ir panardinkite į gerai pasūdytą vandenį dviems, trims paroms (vidurių išvalyti ir žvynų nuskusti nereikia), paslėkite. Tuomet nuplaukite, perverkite per akis siūlą, o dar geriau, pakabinkite žemyn galva ir laikykite +30 - + 50 laipsnių sausoje, vėdinamoje patalpoje, kur vabzdžiai negali patekti. Šaltesnėse patalpose žuvis netaip greitai džius ir įgaus blogą kvapą. Žuvis vytinkite 1-2 savaites ir ir karto galite valgyti.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
zvejys
2010-01-29 00:52
siaip ozka yra kaip silke tik riebesne.! siaip skaniau is jos daryti &quottraganina"
niam niam
2008-12-02 07:33
Ką tik sušveitem su alum. Skanu....