Vytintos (džiovintos) ožkos
- Žuvis, ožka, 1 vienetas
- Druska, 6 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 0.5 litro
Ožka (Pelecus cultratus) yra įtraukta į Raudonąją knygą, tačiau neretai ši žuvis įsipainioja į žvejų tinklus ir paleisti jų jau nėra prasmės. Vytintos Ožkos - ypač skanios, jei teisingai paruoštos. Jei jos su ikrais - jie irgi valgomi, juos drąsiai galima vadinti tikru delikatesu dėl savo švelnaus skonio.
Ožkas nuplaukite, ištrinkite druska ir panardinkite į gerai pasūdytą vandenį dviems, trims paroms (vidurių išvalyti ir žvynų nuskusti nereikia), paslėkite. Tuomet nuplaukite, perverkite per akis siūlą, o dar geriau, pakabinkite žemyn galva ir laikykite +30 - + 50 laipsnių sausoje, vėdinamoje patalpoje, kur vabzdžiai negali patekti. Šaltesnėse patalpose žuvis netaip greitai džius ir įgaus blogą kvapą. Žuvis vytinkite 1-2 savaites ir ir karto galite valgyti.
2008-12-02 07:33
2010-01-29 00:52