Vytintos naminės dešrelės

Vytintos naminės dešrelės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pipirai, kvapnieji, 15 gramų
  • Druska, 300 gramų
  • Cukrus, 20 gramų
  • Česnakas, 5 gramai
  • Kiauliena, kumpis, 3.5 kilogramo
  • Jautiena, 3.5 kilogramo
  • Kiaulienos lašiniai, 3 kilogramai
  • Pipirai, juodieji, 10 gramų
  • Muskatas, 2 gramai
Gaminimo instrukcija:

Gerai atvėsintą mėsą (nešaldytą) sumalkite aštria mėsai malti mašinėle. Kiaulienai malti sietelį imkite didesnėmis skylutėmis, jautienai - mažesnėmis. Lašinius supjaustykite 1 - 0,5 cm storio gabalėliais. Labai smulkiai sukapokite česnakus ir sumaišykite juos su druska. Visus ingredientus sudėkite į faršą ir lengvai permaišykite. Galite įdėti 3 gramus kalio salietros, tada dešrelės įgaus gražią spalvą ir maloniau kvepės. Negalima mėsos imti šlapiomis rankomis, reikia laikytis švaros. Paruoštą mėsą kimškite į žarnas, kas 10 - 15 cm. persukdami žarną, kad gautusi dešrelės. Užriškite pirmos ir paskutinės dešrelės galus ir pakabinkite ant kartelių vėsioje patalpoje. Dešreles galima virti ir valgyti iš karto, ar padžiovinti ilgesniam laikymui. Kas mėgsta - po savaitės galima parūkyti.
Sūdytas kiaulės plonas žarnas, prieš darydami dešreles, pamerkite vandenyje, vėliau perplaukite ir padžiaukite, kad nuvarvėtų vanduo. Tada perbraukite žarną medine balanėle, kad kuo mažiau liktų vandens.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Daiva
2019-04-15 13:40
O kur gauti kalio salietros. Jos parduotuvej nematau
Darius
2009-08-21 10:51
Banžiau labai panašiai daryti. Rūkytos visai nieko. Bet tas kelias kurias sudžiovinau draugams ištraukiau tikrai ne prie pirmo butelio